شبکههای کامپیوتری زیر شاخهای از مهندسی برق، مهندسی الکترونیک، ارتباطات راه دور، علوم رایانه، فناوری اطلاعا ت باشند. بر اساس علوم نظری و عملی این رشتهها پایهریزی شده اند.
یک شبکه این امکان را میدهد تا منابع محاسباتی و اطلاعاتی را برای استفاده کاربران و نرم افزارهای دیگر به اشتراک بگذاریم. کاربران میتوانند از طریق شبکه از منابع مختلفی که توسط تجهیزات شبکه به اشتراک میگدارند شده است استفاده کنند. مانند چاپ یه سند پرینتری که به اشتراک گذاشته شده است و یا ذخیره اطلاعات بر روی دستگاهی که در شبکه موجود است. یک شبکه این امکان را میدهد تا بتوانیم انواع اطلاعات و فایلها را با فرمتهای مختلف و اسناد گوناگون، برای دیگر سیستمها و کاربران در شبکه، با ایجاد سطح دسترسی برای هر فرد یا سیستم به اشتراک بگذاریم. سیستمهای محاسباتی توزیع شده در شبکه از سیستم محاسباتی منبع یا سرور برای محاسبه و انجام وظایف خود استفاده مینمایید.
در شبکههای کامپیوتری ممکن است هکرهای امنیتی، با اهداف سودجویانه به سیستمهای کامپیوتری موجود در شبکه نفوذ کرده و ویروسها و کرمهای کامپیوتری را در شبکه منتشر کنند و یا با حملات مختلف مانع از سرویسدهی تجهیزات و سرورها در شبکه گردند.
فناوری شبکههای کامپیوتری به قدری گسترده شده که در تمامی مکانهای تجاری و غیرتجاری مورد استفاده قرار میگیرند. تقریباً مکانی وجود ندارد که از شبکههای کامپیوتری در آن استفاده نشده باشد. شرکتها، مؤسسات، سازمانها، فروشگاهها، مراکز صنعتی، درمانی، آموزشی و.... این فناوری بسیار تخصصی و پیشرفته میباشد و دانش آن روز به روز در حال پیشرفت و توسعه هست.
تعریف پایه از مفهوم شبکه کامپیوتری است. برای درک درست و آشنایی بیشتر با شبکههای کامپیوتری، مطالعه در تمامی جنبههای آن از جمله استانداردهای شبکه، پروتکلها، همبندی یا توپولوژی شبکه، تجهیزات شبکه، نحوه اتصالات و بسیاری دیگر از موارد، ضروری میباشد. در مطالب بعدی به تعریف و بررسی دقیقتر هر یک از این موارد بیان کنیم.
- ۹۹/۰۲/۰۹